Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en form av nervterapi


och en vetenskapligt beprövad massagemetod som lämpar sig särskilt för dem som haft långvariga problem.


– Om någon haft långvarig problematik i till exempel en höftled, då är det troligtvis nervsystemet som är med och orsakar problemet. Då är det inte bara en överbelastad eller trött muskel som ligger bakom, utan det är nervsystemet som behöver behandlas.


Inom bindvävsmassagen börjar man arbeta centralt – nära nervernas utträde från ryggraden, för att påverka det arteriella blodflödet och därefter arbeta utåt, nedåt och uppåt. Vid en bindvävsbehandling jobbar du med hakning och drar isär bindväven.Bindvävsmassage är den tyska klassiska massagen,


som idag är vanlig i Tyskland, Österrike och Schweiz. Det är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster.


– Om man tänker klassisk massage, då behandlar du en muskel som har spänt eller har dragit ihop sig och ligger i lätt kramp. Men muskeln styr inte själv att den ska dra ihop sig och göra ont.


En klassisk massage jobbar med det venösa blodflödet, det som tar blodet tillbaka till hjärtat. Bindvävsmassage jobbar tvärtom, med det arteriella flödet, med att hjälpa till att få ut det syrerika, hormonfyllda blodflödet i kroppen.


Personer som fått hjälp av bindvävsmassage

– från kärlkramp till mensvärk


Långvarig fysisk ansträngning, psykiska eller fysiska smärttillstånd samt cirkulationsrubbningar skapar förändringar i bindväven. Vid dessa och andra liknande symptom är bindvävsmassage en beprövad metod som påverkar både nervsystemet och blodcirkulationen på ett kraftfullt sätt.


Tillstånd som kan behandlas med bindvävsmassage inkluderar senfästesinflammationer, ledproblem, fibromyalgi, idrottsskador och cirkulationsproblem.


– Bindvävsmassage är inte något du ramlar in på då och då, utan det är mer av en långvarig behandling där det kräver en del tid för att få bort ett problem. Minst 6 behandlingar, gärna då två gånger i veckan, kan behövas för att behandlingen ska ge resultat.


(källa: friskvardsmagasinet.axelsons.se)

bdzone.se © 2010-2019

Svensk klassisk massage och Massageterapeutisk behandling i Upplands Väsby, Odenplan samt hos företag och SPA-anläggningar.

(Idrottsmassage, Käkledsmassage, Strain, Revolving, Longering, Muskeltöjning, Certifierad Massör, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund)

( Företagsmassage, lugnande massage, förebyggande massage, DORN, bindvävsmassage, kopping), massage stockholm