Terapeutisk behandling av muskulära problem

Terapeutisk behandling av muskler och ligament

  

I många fall kanske det inte behövs manipulering för att lösa ett problem.


Du kanske har lyft något på fel sätt, suttit i drag eller somnat till på bussen hem och blivit stel i nacken eller tränat mycket utan att sedan stretchat ordentligt så att musklerna blivit stela.


Musklerna skyddar kroppen och kommer ihåg om du skadat dig tidigare.


Med hjälp av bland annat töjningar, revolvering och den mycket effektiva och mjuka osteopatiska tekniken, Strain and Counterstrain, hjälper jag dig med problemen.


Strain and Counterstrain är en s.k. vilolägesbehandling, en metod där man med hjälp av ömma punkter och bekväma lägen diagnostiserar och behandlar spänningar i hela kroppen. Den ömma nervpunkten (tenderpoints) eller muskelpunkten (triggerpunkt)används för att lokalisera var spänningen sitter, därefter för man kroppen in i ett läge av största möjliga komfort där smärtan från den ömma punkten avtar.


Med Strain and Counterstrain kommer man åt smärttillstånd i djupt liggande vävnader som man inte når med t ex massage.


Alternativ och komplement till denna behandling är DORN metoden samt friktionmassage.


Stabilisering av skelettet sker bland annat med ligament.

Ligamenten runt speciellt bäckenet kan ge stora smärtor om de är för spända. Genom en speciell friktionsmassage teknik så kan blodcirkulationen i ligamenten förbättras och därigenom fungerar de bättre och smärtan avtar. 


En annan effektiv metod är friktionsmassage där jag jobbar på muskelfästen och ligament för att fåförbättrad cirkulation.

bdzone.se © 2010-2019

Svensk klassisk massage och Massageterapeutisk behandling i Upplands Väsby, Odenplan samt hos företag och SPA-anläggningar.

(Idrottsmassage, Käkledsmassage, Strain, Revolving, Longering, Muskeltöjning, Certifierad Massör, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund)

( Företagsmassage, lugnande massage, förebyggande massage, DORN, bindvävsmassage, kopping), massage stockholm